Saturday, January 26, 2008

Els límits i el color dels mitjons


Abric, jaqueta del traje, arrecades, passador del cabell, braçalet i finalment les botes ... i el maleït detector encara pitava.


- Lleva cinturón? Se lo tiene que quitar – va proferir el Sr. policia, en un aire autoritari, amb aquella autoritat que prodiguen els que, a casa, normalment no pinten res.


- Doncs si, però està cosit als pantalons. Li sembla que em tregui els pantalons? - li contesto amb un somriure maliciós i sarcàtic.

- bueno, bueno, pongase tranquila, que esto lo hacemos por SU seguridad...


Així, amb els pantalons posats encara, passo de nou sota l'anella, em passen el “polo” detector, confirmen que és el cinturó, i em donen el visto bueno per recollir els meus bàrtols i sortir del mig del pas.


Ara, quan un es lleva al matí i ha de sortir corrent a buscar un avió a algun lloc, i sobretot si el viatge el fa acompanyat de clients o de companys del despatx, hi ha una nova tasca a fer. Un plus dins el ja de per si enravenat món de la combinació de camisa o samarreta amb pantalons, quines sabates i quin bolso hi queda bé i la sombra d'ulls millor fosca o clara, que cal atendre: el color i disseny dels mitjons que una es posi. Perquè clar, arribats a seguretat, quasi segur que, sense contemplacions ni juntificacions (segons estudis que confirmen que malgrat les aparences, la seguretat als aeroports no funciona), et faran treure les botes, i si no files prim, potser fins i tot els pantalons. Així que no es tracta de posar-se uns mitjons farcits de ratlles de colors vistosos (una llicència que em permeto quan m'he de vestir de feina, amb traje i maquillatge, com a petita reivindicació i acre de llibertat intima), ni amb forats al dit gros.


Un amic, el mateix que em va parlar sobre aquest estudi que diu que s'ha demostrat que la seguretat als aeroports només és de cares a la galeria però que en realitat no funciona, em parlava de “posar límits”.
Un “límit”, d'acord al Gran Diccionari de la Llengua Catalana pot tenir 4 accepcions:

[1440; del ll. limes, limitis 'caminet entre camps; límit, frontera']


1 m Part extrema, punt, on termina un territori, una extensió qualsevol, un període de temps. Les Corberes marquen el límit septentrional dels Països Catalans. Han establert un límit d'edat per a presentar-se a l'examen.


2 fig 1 m Punt fins on és possible o lícit que arribi alguna cosa. Va lluitar fins al límit de les seves forces. Conec els meus límits. Dins els límits fixats per la llei. 2 adj inv Situació límit.

3 m ANÀL MAT Valor al qual una successió o bé una funció pot acostar-se més i més.


4 m FÍS Llindar màxim d'una magnitud física.


Es referia al límit figuratiu (2) ...


I no sé perquè m'hi vaig quedar pensant ... “posar límits”, “posa tu els límits”, ...només per arribar a la conclusió que no m'interessa aquesta paraula perquè em recorda als meus anys d'escola primària a l'Opus Dei (si, si, ja ho sé ...!!).

Per mi, els límits tenen una descripció que no surt al GREC i que seria “anar fins on el desig o la voluntat et porti en detriment de les convencionalitats, les normes i els acords escrits o sobreentesos”
No vol dir això que pensi que un pot viure sense miraments, només conduit pel propi caprici, però si que crec que massa sovint, aquests “límits” que ens són sobrevintuts fan que perdem moments de la vida màgics, que posem fi a espais i temps preciosos que si no fos per les pors als “límits” gaudiríem amb més intensitat i amb més compromís, no només cap als altres sinó també vers nosaltres mateixos.

Per això, i reprenent el fil que iniciava aquest, potser, caòtic post passat el límit de les hores convencionals a les que un hauria d'escriure, d'haver-me insistit que em tragués el cinturó, m'hauria trets els pantalons, només per provar, o més ben dit, saccejar els límits del senyor policia.


El que em porta a pensar que, a partir d'ara, també hauria d'evitar posar-me roba interior “fora de límits”(??)

Thursday, January 24, 2008

Primer sopar del grup BTT Girona


El passat divendres dia 18 varem per fi fer la primera trobada lúdico-cultural-no esportiva del grup btt de girona: un sopar de germanor.

Segons l'acurada crònica que en Josep Ma va penjar al “Beteterus sense fronteres” i que us convido a llegir per a més detalls, després de les baixes, varem arribar a ser fins a 18.

Personalment m'ho vaig passar molt bé i el vinet em va estirar més de la llengua del que,només potser, hauria calgut produint un divertit petit videu casolà que podreu trobar conjuntament amb altres fotos de l'esdeveniment. Aquest cop penjat tot a la galeria de fotos d'en Lluís.
I és que ja ho veieu, cada cop estic més gandula amb això del blog ;O) ... suposo que tot són èpoques i que ja tornaran “the old good times”, quan us clavo uns rotllos de 8 pàgines en una sola crònica, jeje!.

De moment aprofiteu el recés que en només 3 setmanes torno a Àfrica, i de ben segur que allà m'inspiro de valent.


Mun.

Sunday, January 20, 2008

Galactic Suite


Primera reunió de treball del nou any amb el Conseller Delegat de l'empresa (un formalisme que al cap i a la fi només vol dir “jefe” però que queda mooolt millor).

Parlem dels projectes que m'han “tocat” i entre un parell més, un dels quals no puc explicar encara perquè com molt sovint, el client ha demanat confidencialitat, i l'altre no explico perquè per mi és el més interessant (a Àfrica, of course!!) i em reservo per explicar-vos en una altra ocasió, em quedo amb la boca oberta i els ulls pixelats quan m'expliquen que farem una proposta de producte per “Galactic Suite”, el primer resort turístic a l'espai!!!


Previsió d'enviar els primers turistes a aquest hotel còsmic: 2012!! els menús els farà en Ferran Adrià i per preparar-te cal que et passis no sé quantes setmanes entrenant-te a un magnífic complex turístic a no sé quina probablement horrorosa platja verge del pacífic (o era el Carib!!)


En fi, no deixeu de donar-hi un cop d'ull!! i ep! que ja es poden fer reserves online i tot!!


Muah!
Mun

Sunday, January 6, 2008

Un Cap d'Any al Sur / NYE @ the "South"




Tot va començar amb un despertador impertinent a les 4'30 del matí. El vol era, com de costum a Ryanair, a hores intempestives, però el preu s'ho valia.




Un quilo i mig de més a la maleta de “cap de setmana” de la Dori, amb la conseqüent penalització econòmica seguida d'una cua descomunal per passar seguretat, en un aeroport que fa pocs anys es moria de pena, ara la gent s'amuntega com a ramats d'ovelles travessant la variant ... empentes, crits, cinturons i botes soltes per terra i per la cinta de raig X ... sempre penso el mateix però sempre hi torno “no volaré més amb companyies de baix cost” ...

Granada ens va acollir amb una fred gèlida i totalment inesperada. Ei! que jo vaig fer una micro maleta per anar al Sur!!! Poc que duia i res em servia. Després de l'obligat cafè amb llet (o dos), el pas següent va ser comprar roba. I és que qui no es conforma amb les contrapartides de les adversitats és ben bé perquè no vol :O)

Graná, la ciudad embrujá, a mi, personalment, em va fascinar:

L'Albaicín amb les seves botiguetes regentades per àrabs, les seves teteries fabuloses, parets blanques i carrerons estrets, acolorits testos farcits de geranis sota un cel blau impecable que feia sentir encara més intensa la fred que descarada es ficava sense miraments entre la roba i la pell; ahhh! L'Alhambra, magnífics Palaus Nazarís i jardins verds i aigua, aigua, aigua pertot arreu... Per una estona, si no fos per la munió de gent que n'omple cada espai, costaria poc asseure's a l'ombra d'un taronger i deixar-se sentir, per uns instants, com una autèntica princesa àrab.

En Santi va ser el nostre anfitrió a la ciutat. Sortit directament de CouchSurfing, va fer una delícia de la nostra estada. Ens va passejar per Sacromonte, ens va dur a provar tapes i piononos, ens va convidar a sopar per cap d'any, ens va portar de festa i ens va presentar els seus salaos amigotes.

Però no us penseu que us narraré pas a pas la nostra estada a aquesta ciutat embruixadora ... mireu les fotos i escolteu una miqueta de flamenquillo (si us bé de gust) i jutgeu per vosaltres mateixos.

Muah!!


English Version

With no further comments other than I was deeply fascinated by the charms of Magic Granada, I link here some pictures of our journey to the South, together with some flamenco guitar music I recorded myself while worshiping an astonishing view of La Alhambra.

Happy New Year (once more), to all of you.

Mun