Tuesday, April 29, 2008

San Francisco Revisited

Brief English Version and pics at the end of the Catalan Text

Després de quasi 10 anys d'haver deixat la ciutat, i de la manera més inesperada; així com es succeeixen les coses a la meva vida darrerament, el passat dilluns dia 21 aterrava prop de mitja nit a l'aeroport internacional de San
Francisco , després d'haver sabut jo mateixa, només unes 48 hores abans, que hi aniria ...

Aquest cop m'hi havia portat un congrés internacional sobre Eco
Cities , un tema que cada cop m'apassiona més i en el que tinc la sort de que em paguin per aprendre'n i treballar-hi. De vegades em sento com si estes fent un màster amb una bona beca ... un màster però en el que no controlo massa, per no dir gens, el meu temps personal i en el que és quasi impossible planificar ni a mig ni a llarg termini. Clar que, diuen, tot té un preu.

San
Francisco, vibrant, brillant, exhultant i bella, es va despertar amb un bonic sol que es va quedar amb mi tota la setmana que hi vaig esser . Diuen que vaig tenir molta sort, que portava setmanes plovent i fent fred.

Podria parlar hores, tan del que m'agrada com del que em desagrada dels Estats Units, si bé Califòrnia és una petita excepció que escapa a moltes paradoxes de la resta d'Estats; però no ho faré perquè m'allargaria extensament ...

Malgrat no necessitava allotjament, doncs tot estava pagat i organitzat a través de la feina, vaig contactar algunes persones de
CouchSurfing abans de marxar, per allò de trobar una mica de local flavour... Em varen contestar 3: en Ben, en Matthew i en Pete.

La conferència, si bé extremadament interessant, em va deixar bastant poc temps lliure, doncs era de 9 a 18 cada dia; tot i així vaig poder en un moment o altre, quedar amb ells, passejar pel barri de
Mission, per Embarcadero, el China Town, menjar a un koreà, a un brasiler, a un pakistanès i fer unes cerveses a un pub irlandès, i aprendre una miqueta més d'aquesta diversa i acolorida ciutat.

El darrer dia el vaig tancar amb una ràpida escapada a última hora de la tarda fins al
Golden Gate Bridge, que vaig creuar amb una bicicleta llogada que, m'equivocaré poc si afirmo que tenia més de 15 anys. Sense deixar que això m'intimidés, tot i que em va xocar una miqueta al país dels excessos, vaig pedalar pujada amunt, per les empinades "hills" de la ciutat, fins arribar a Marina, des d'on s'accedeix al Golden Gate Bridge.

Amb bona música al meu
shuffle, comme il faut, vaig atravessar el pont i em vaig aturar a mig camí per, a més de contemplar l'sky line de la ciutat, mirar cap avall i deixar-me impressionar per aquesta magnífica obra d'enginyeria. Com em va dir en Ben, que és qui em va suggerir que no marxés sense pedalar aquest quilòmetre i mig suspès a l'aire, va ser un moment màgic.

Us deixo amb algunes imatges del meu séjour.
Muah!

English Version

Quick plunge in San Francisco last week to attend a conference on Eco Cities.

Still, I managed to squeeze in some leisure & tourism activities ... since, after all, this is what I always do, work or not ;O)

Check on a few pictures I took in here.

Friday, April 18, 2008

Carta al Director - Ara, les constants negligències de RENFE són responsabilitat nostra

Carta enviada ahir a la Vanguàrdia, El Punt i el Diari de Girona.


Fa aproximadament un mes que les màquines de picar bitllets de tren a l'estació de RENFE de Girona no funcionen bé. No passa en tots els casos però en alguns bitllets, com és el cas del meu darrer bono tren, no reconeixen l'órígen, pel que no et deixa marcar –lo.

Fins al dia d'avui, els revisors que m'he anat trobant em marcaven el bitllet manualment, reconeixent que és un problema de la companyia; però avui m'he trobat un Sr. Revisor que deu ser fill del jefe, amant de la dona del jefe o tenir accions a la companyia. M'ha dit que ell, el bitllet no me'l marcaria, que és la meva responsabilitat que el bitllet estigui marcat i que si les màquines no funcionen (repeteixo, fa més d'un mes que aquest problema perdura sense que hi posin solució), el que he de fer és arribar abans a l'estació i passar per les taquilles a que me'l segellin. De tots els usuaris i sofridors de les mancances, negligències i demés misèries de RENFE, que entre altres coses fa que els que anem a Barcelona sovint per feina, per regla general arribem tard, és sabut que les cues a les taquilles són indigeribles (n'hi ha 3, però 2 normalment estan tancades perquè els treballadors estan esmorzant, fumant o fent-la petar, mentre la cua no avança ..) i que ja ens llevem prou aviat com per a més a més haver de preveure en el nostre propi temps personal les incidències de les maquinetes de l'estació i el seu nefast servei de manteniment, per no dir l'estupidesa d'alguns dels revisors frustrats que expressen el seu poder fàctic dalt la màquina de tren on poca cosa hi pots fer.

Com que m'he negat a pagar un nou bitllet a preu individual i també a donar-li el meu DNI perquè em fes una denuncia, al.legant que el meu bono-tren era vigent i que la disfunció de les seves infraestructures era cosa seva, ha aprofitat que tenia el meu bono-tren a la mà per confiscar-me'l (covard!), amb tots els viatges que hi quedaven, pagats més que del cert massa cars malgrat ser un abonament, pel patètic servei i tracte que rebem d'aquesta obsoleta companyia de transport. I a mi em fa riure cada matí quan escolto a la radio la seva publicitat del tot-en-sonvirtuds de l'AVE, per la que es deu gastar una ridícula quantitat de diners en promocionar la puntualitat dels seus trens d'alta velocitat, quan els usuaris proletaris del tren que uneix dues capitals de la importància de Girona i Barcelona, on un gran nombre de persones ens desplacem diàriament a treballar, continuem gaudint, per no dir patint, sofrint o defallint, d'un servei propi d'un país en vies de desenvolupament.

Senyors responsables de la RENFE, de cares a Europa i al món, i per continuar en el carro imparable del desenvolupament (si, ja, és diu el tren del desenvolupament, però a aquest país de pandereta anem encara en carro), queda molt bonic tenir alta velocitat, però el que de veritat necessitem són serveis per els usuaris freqüents i majoritaris de qualitat, segurs i fiables, no trens d'alta velocitat que cobreixen només una minsa part del territori, i que serveixen per donar servei a quatre privilegiats a qui els paga el desplaçament l'empresa.

Si vull recuperar el meu bono-tren he de passar per atenció al client, pagar una multa de 30€ (l'abonament en total i per 10 viatges en val 51€), i me'l tornaran.

El que vostè potser no s'ha fixat, Sr. Revisor, és que al meu bono-tren hi quedava només un viatge, pel que sap què li dic: que ja se'l pot quedar!

Malgrat el tren s'ha omplert de gent des que hem sortit de Girona, molta gent a qui cal comprovar si diligentment han fet la seva tasca de bon viatger i han segellat els seus bitllets, a les màquines o passant per taquilla, el Sr. Revisor no ha tornat a passar. I se m'acut dues hipòtesis: o bé per avui ja ha treballat massa recorrent el tren una vegada de bon matí i posant-me una multa a mi, o bé no te ganes de passar pel meu costat, moment en que li dedicaré un somriure d'agraïment a la seva magnífica tasca com a perfecte treballador que, independentment de les circumstàncies, aplica les normes de l'empresa al mil·límetre! I és que és ben cert que sempre hi ha alguna cosa a agrair.

Concloent, el que està clar és que el dia que els gironins tinguem una opció alternativa per anar a la feina, a aquest patètic transport que es diu RENFE mitja distància, els revisors es podran dedicar a fer crispetes tot el viatge, perquè no hi pujarà ni Déu.

Potser, de fet, el que hauria de fer és plantejar-me canviar de feina i muntar un servei de llançadores amb mini autobusos diaris que arribin puntuals al centre de Barcelona, a un preu raonable, i amb servei de cafè i donuts inclòs. Estic convençuda que seria un èxit, i és que millorar "lo" present, no ha de costar massa ciència.

No cal dir que, un dia més, el tren ha arribat amb 20 minuts de retard, i jo he arribat tard a un reunió que tenia ....

Wednesday, April 16, 2008

Violència Masclista

Avui el Parlament ha aprovat per unanimitat la llei contra la violència masclista.

Els que m'aneu seguint ja sabeu que no tinc per costum comentar temes de política, actualitat o societat i que cosMUNologia és més aviat una pàgina personal, on comento coses des de la meva pròpia perspectiva.

Avui faré una excepció perquè el tema s'ho val.

Mentre s'aprovava aquesta llei, a Madrid, una dona peruana era agredida violentament a mans de la seva parella.

El 2008 portem ja 23 dones mortes a nivell d'Estat segons la font que he consultat d'El Mundo, que per cert no té desperdici i fa un llistat exhaustiu de cada cas, explicant-ne les circumstàncies i els fets.

Segons la mateixa font, el 2007 va tancar balanç amb 70 dones mortes i Déu sap quantes agressions no confessades o no mortals. Segon 20minutos, una de cada tres dones que va a Atenció Primària mostra símptomes de maltractament, i la llista de greuges i perjudicis a les dones no té aturador, per no parlar de discriminacions a nivell laboral que patim, tan pel que fa a sous com a càrrec. Malgrat aquestes diferències injustificables, es demana de nosaltres que siguem professionals intatxables, mares entregades, parelles connectades, perfectes mestresses de casa, que estem guapes, primes i ens mantinguem joves. El que, com expliquen Eliette Abécassis i Caroline Bongrand a las seva darrera novel.la, somet a les dones d'avui a una cotilla invisible. Una lectura recomenada ara que s'acosta Sant Jordi.

Pretenia fer un breu, principalment per posar quatre mots a un vídeo que fa una estona m'ha fet arribar en Josep Ma per correu electrònic i que ha estat el detonant d'aquest post.

No us el perdeu si us plau, és un missatge per a fer-hi una reflexió profunda.



PAPAS Y MAMAS - DADDIES & MUMMIES - video powered by Metacafe

Tuesday, April 15, 2008

cosMUNologia celebra el primer aniversari / cosMUNologia celebrates its FIRST Anniversary



El passat dissabte vaig enviar un sms a un amic per demanar-li si em faria el favor de passar per casa a clavar un clau. La resposta no es va fer esperar. Em va dir, que al llarg de la tarda, la tanda de favors ja la tenia complerta, que si em podia esperar a un altre dia ...

El tapís portat de Zanzibar i acabat de recollir a la Tapisseria d'en Paco jeia enorme sobre el llit de l'habitació de convidats, ara la d'en Sergi, esperant que algú el pengés a la paret. Hauria d'esperar a un altre dia. Un bon exercici de paciència a la meva necessitat imperiosa de consolidació immediata dels meus desitjos .


Conjuntament amb altres quadres portats de l'Àfrica també, aquest tapís forma part de la nova decoració de casa meva que poc a poc va prenent un aire més acolorit, allunyant-se de l'estricte "un color per habitació" que regnava fins aleshores arreu dels espais.
Un canvi de mires que, si m'ho pregunteu, crec que respon a un petit a petit alliberament de l'estricte organització domèstica que sempre m'ha caracteritzat, i que, de fet, no és més que una manifestació del meu foro intern, que (afortunadament), els darrers viatges: Àsia, sobretot l'esbojarrada, eclèctica i caòtica Índia, i Àfrica, han ajudat a esquerdar lleugerament.

Amb això també, com haureu notat, un petit canvi en la presentació de cosMUNologia, que tan havia
estat criticada per la seva mida, atribuint-lo alguns, els més propers i que han gosat fer el comentari, a un ego i narcisisme desmesurat per part meva. Probablement tinguin raó, ho admeto, i mai ho he amagat, com deia ja el dia que vaig inaugurar aquest blog, avui en fa exactament un any, a la meva descripció personal.

Així, em sembla que avui és precisament per això un bon dia per renovar-ne, ni que sigui subtilment, la imatge. Em fa pensar una mica amb els anuncis de la televisió. D'entrada alguns ens mostren per un període determinat de temps la versió completa, llarga i costosa. Quan ja ens l'han empapada a la retina, i l'hem pràcticament memoritzat, ens passen a la versió més curta. Ja no els cal gastar tanta energia (en aquest cas diners) per impressionar-nos de la mateixa manera. Ara, l'anunci, és només un simple acte presencial que, sense que ens calgui la versió llarga, recordem perfectament. Així, fent un símil amb aquesta manera de publicitar-se, ja no cal la imatge gran al blog, la versió reduïda, per si mateixa, us hauria de recordar a la seva germana gran, que es retira a gaudir d'un pèl més d'intimitat.

Aprofito per fer públic també els meus agraïments a aquells que al llarg d'aquests 365 dies, amb més o menys regularitat, heu seguit les meves cròniques. CosMUNologia ha rebut, revisant les estadístiques a data d'avui, exactament 3828 visites. Penso que està molt molt bé i que ha estat possible només gràcies a vosaltres.

Una abraçada a tots i espero seguir-vos trobant al meu cosmoespai.

Mun


English Version

Hello you people out there in the world!!

Believe it or not it's been a year since cosMUNologia made its first public appearance on the blogsphera. I know, I know, time flies!!

According to statistic, my blog received exactly 3828 visits in the past 12 months and, really, it's merely and solely thanks to you.

I know I tend not to write much in English, and I apologize for that. It's a matter of (lack) of time and in the end, one tends to express better in the own language... Still, I hope you can get to know a bit about my whereabouts and activities checking on the pictures and reading the few posts I scribble now and then in English.

So, basically, today, I want to take the chance to thank you all for sticking here with me @cosMUNologia.

Keep me posted and be good!

Luv.
Mun

Monday, April 14, 2008

Una remullada inesperada a la Vall Fetgera

Una setmana més, un parell de sortides en btt, i és que com Telefònica, ens apuntem al Duo, i si cal, al Trio.

La crònica d’en Josep Ma la trobareu a Beteterus SF, igual que el recull de fotos, que aquesta vegada ha fet ell enlloc d’en Lluís.

A comentar, més enllà del que ja s’explica en bon detall, la meva remullada inesperada, o no tan potser doncs mai s’ha de descartar una caiguda, a cos complert, a una bassa de fang.

Alguna foto li va donar temps a fer a en Josep Ma, llàstima de no tenir-ne un vídeo perquè jo penso que va ser d’allò més còmic ;O)

Monday, April 7, 2008

Descensus interruptus


Una nova ruta en btt, que com veureu, va ser truncada repetides vegades per les aficions eclèctiques d'un dels membres ...

En podeu trobar la crònica, com sempre a Beteterus sense Fronteres. Text d'en Josep Ma, fotos d'en Lluís, as always

La imatge que il.llustra aquest post no és d'aquests sortida sinó d'una de fa unes setmanes, on a la riba del Ter ens va sorprendre trobar aquesta confortable, i integrada en el paisatge, butaca de vellut verda. No vaig poder evitar fer una parada de CouchSurfing ;O)

Sunday, April 6, 2008

El Karma, de vegades, s'equivoca

Ja fa temps, abans fins i tot de trepitjar l’Índia, que em vaig començar a interesar pel Budisme, i vaig començar a llegir-ne llibres i fer algun curs.


En aquell temps fins i tot havia arribat a meditar una estona, uns breus 15 minuts cada nit, i el cert és que m’anava molt bé. Malauradament, és un bon hàbit que vaig abandonar fa temps, con a conseqüència del frenètic ritme de vida que la majoria portem, i que fa que a la nit ja no ens quedin forces per a res.

En tot cas, i deixant de banda el fet que si m’hagués de definir a nivell religiós em definiria agnòstica, o potser precisament per aquest motiu, el Budisme m’interessa com a filosofia de vida molt més que com a religió.

Buda és cada ú, i mentre no facis mal a altri, la resta està tot bé (molt simplificat).

Precisament en aquest sentit ve al cas parlar del Karma.

SI bé hi ha moltes variants en el significat concret del que és el Karma en funció de les variants religioses tradicionals que l’acullen dins les seves creences, de forma universal el seu significat és el mateix.

La llei del Karma diu que el que fem cada dia, les nostres accions, són com unes llavors que es van acumulant en la nostra existència, tan les bones com les dolentes, i que són les que creen el nostre passat, present i les experiències futures, pel que ens fan responsables de la nostra pròpia experiència. El Karma sempre torna a nosaltres en la forma que “el que fas és el que reps”. I això pot passar en aquesta vida o en una propera reencarnació, en la que la forma viva en la que et reencarnis i el teu nivell de felicitat o de sofriment dependrà de com t’hagis portat en les teves vides anteriors i del que et calgui “netejar” el teu karma; pel que convida, d’una forma molt suggerent a fer el bé, pel teu propi bé.

Personalment crec en el Karma, però crec també que, de vegades, el Karma s’equivoca i persones que no s’ho mereixen han de passar massa sovint per experiències doloroses i traumàtiques sense cap mena de sentit aparent. El dolor dels amics, en el fons, si un se’ls estima, acaba essent el dolor propi; i aquest post és fruit del meu patiment per algú especial que crec que no mereix el que li està passant. No puc trobar paraules per consolar aquesta injustícia, per no dir el seguit d'injustícies, i per això escric, expressant la meva incomprensió i impotència als quatre vents.

Recollint el que deia ahir quan parlava del meu Rebost de Cançons, en recupero una i l'hi dedico per diferents motius que ella sabrà llegir a la lletra i que no cal qui ningú més entengui.

Des d’aquí, i perquè sé que em llegeixes, dir-te només que estic amb tu, pel que vulguis.

Foto:
Klearchos Kapoutsis, Font: Flickr

Saturday, April 5, 2008

Un rebost de cançons

A vosaltres no us passa que us enamoreu d’una cançó temporalment?

A mi si que em passa. Em passa sovint, el que fa que a una cançó en succeeixi una altra; i així, poc a poc, vaig creant un rebost de cançons que, per un motiu o altre, en un moment o altre, de vegades relacionat de forma conscient amb algun fet de la meva vida, d’altres de forma totalment aleatòria, fan que, senti alguna cosa especial.

Algunes d’aquestes cançons no tenen, com deia, una finalitat clara en el moment en que te n’enamores, més enllà d’emocionar-te en general; d’altres, les sents i penses que, potser, algun dia et serviran de context, de veu en off per explicar alguna cosa a algú o compartir-hi algun moment, fent servir la música com a mitjà de la teva pròpia expressió.


Jo d’aquestes, de les que deso per algun dia, en tinc unes quantes.


També tinc cançons de les que m’he enamorat perquè algú me les ha regalades, o em recorden moments bonics de la meva vida.

L’altre dia mentre pujava a casa amb cotxe, a la ràdio va sonar una cançó de Melendi (ho sé perquè el locutor ho va dir). Va ser amor a primera vista (o potser aquí em caldria dir a primera “oïda”). Encara no sé per què me n’he enamorat però aquí va perquè la pugeu escoltar també: Con sólo una sonrisa” de Melendi.

Per mi te una càrrega de sensualitat enorme, tanta fins i tot com les melodies més melòdiques, valgui la redundància, de Lenny Kravitz, com per exemple “can’t get you off my mind” que es la cançó de la que em vaig enamorar abans de la de Melendi, i de la que segueixo enamorada ...(de fet, de la cançó i d'en Lenny, que per mi és la sensualitat masculina personificada ;O)


Foto: Who needs drugs when there's music, per Illina S. Font Flickr

Thursday, April 3, 2008

Bicing Barcelona














La diagonal, potser precisament per la seva condició de travessar Barcelona de sud oest a nordest en “diagonal”, em confon. Si bé tinc molts clars els carrers que creuen perpendicularment Passeig de Gràcia i les seves paral.leles a l’esquerra de l’Eixample, quan ens movem nord, perdo totalment l’orientació i em costa entendre l’entramat que, altrament, hauria de ser ben senzill, per la seva estructura lògica i ordenada que el caracteritza i que arrossega arquitectes i curiosos d’arreu del món a visitar-lo.


Anit vaig estrenat habitació a Barcelona, a casa la Mercè, la mare d’en Miqueló (a qui alguns anomenen “Ken Bombero”, i a qui jo prefereixo dir Mikito), i que altres recordareu com el meu company de pis de l’any passat i part de l’anterior.

En una localització envejable per la seva centralitat i connexió directa al mar amb la línia groga de metro (cosa que a mi em motiva moltíssim), la Mercè viu a un setè pis a Diagonal amb Passeig de Sant Joan. Bé, la Mercè i ara, a estones, jo també.

Anit, baixant de Mandri (on ALS té les seves oficines), vaig estrenar el Bicing per primera vegada i el que inmediatament em va venir al cap va ser que, probablement,, si la gestió no en millorava, acabaria morint d’èxit.

A la cruïlla de Rambla Catalunya amb Còrsega, que és l’estació de bicing que queda més propera al Ferrocarrils de la Generalitat a Provença (el bicing encara no ha arribat a la zona alta de Barcelona, tot i que hi estan començant a preparar ja algunes estacions, una just al costat de la feina que m’anirà molt bé), vaig esperar a la cua, darrera 4 persones més, que arribéssin bicicletes. L’estació estava buida a excepció d’una bici precintada amb cinta de color negre i groc, amb un escrit que deia “avariada”. D’allà estant veia la Diagona i per uns moments em vaig preguntar perquè, senzillament, no agafava un bus. La curiositat però, i les ganes de provar les bicis, o potser només de pedalar una estona, va fer que esperés pacient, amb aquella paciència que, en definitiva, no em caracteritza. Un noi que esperava també darrera meu, i que parlava castellà amb un marcat accent anglès, em va explicar que la propera setmana els treballadors de Bicing tenen pensat fer una vaga per reivindicar millors condicions laborals. Jo ja ho havia llegit al matí a l’ADN que et donen tot sortint de l’estació de tren a Passeig de Gràcia, i del que no et pots lliurar perquè dalt les esclaes hi ha una emboscada de repartidors de totes les “marques”, i és de mal escapar-se’n; en tot cas, tampoc tenia res més a fer, així que li vaig seguir la conversa, fent com aquell que se’n sorprèn. Ep! que una de les accions del Pla Estratègic de Turisme de Catalunya que es va presentar l’any passat, i en el que, com a membre de l’equip redactor de l’Institut Cerdà, vaig participar, deia que s’havia de fomentar la conscienciació entre els locals de que el turisme és molt important, i pel que, cal trancar bé als turistes. Que no sigui dit que no predico amb l’exemple!

En fi, en uns 10 minuts aproximadament va tocar-me el torn i vaig poder treure la bici número 2, d’un vermell rosat estrident. Després d’arrossegar-la fins sobre el passeig central de Rambla Catalunya, il.lusionada d’anar en bici, hi vaig saltar a sobre. Però ai!! el primer va ser una sensació de pes innamobible, no podia fer girar el pedal ... I vaig descobrir sorpresa que les petites i curioses bicicletes, a més de ser pesades com un pes mort, tenen canvi de marxes!! Si!! Tenen tres pinyons!! Així que el vaig canviar, i finalment, em vaig posar a pedalar Diagonal amunt, és a dir, nord, cap a casa la Mercè.

Eren al voltant de les nou de la nit i tot i que ja havia fet fosca, la temperatura era agradable i es podia circular amb l’abric obert i la bufanda penjant a banda i banda del coll. Amb roba de carrer, una motxilla amb l’ordinador a l’esquena i el bolso dins el petit cistell que tenen les bicis al davant, em vaig sentir part de la ciutat, conjuntament amb totes les altres persones, moltes, que circulaven en la meva mateixa direcció i amb qui et sents mig obligat a intercanviar un somriure educat cada vegada que t’atures per creuar un pas entre carrers o a esperar un semàfor.

Barcelona, ara que arriba el bon temps, m’agrada. I amb aquest pensament, i el de que aviat podria fer aquest recorregut fins a la platja, buscant la fresca a les caluroses nits d’estiu, una cerveseta a un xiringuito a la sorra o companys per fer una partideta de frisbee o patinat vora mar, em va fer feliç.

Dalt la bici encara, el següent repte va ser trobar on deixar-la. Duia un mapa a la butxaca que diligentment m’havia imprès abans de sortir del despatx. O bé, que de fet m’havia imprès la Dori abans de sortir del despatx, perquè jo no tinc les impressores configurades i no paro de molestar-la cada dos per tres perquè em faci el favor d’imprimir-me això o allò. Des d’aquí, si em llegeixes, gràcies Dori!

Segons el meu mapa hi havia una estació de Bicing a Bailén amb Mallorca, per sota de la Diagona. I aquí va començar la meva confusió ...Per una estona no podia entendre els carrers i em mirés el mapa com me’l mirés, no aconseguia orientar-me i moure’m al mateix temps. Vaig pensar en en Dani i en les seves curses d’orientació i vaig decidir que, potser, encara que ell digui que és un tòpic, és cert que les dones no entenem els mapes, i que més val que no em dediqui mai a aquest esport físic i intel.lectual que, vist de fora, pinta prou divertit, però que deu ser un veritable mal de cap!

Però, com diuen, preguntant s’arriba a Roma, i jo vaig arribar a Bailén, a la parada de Bicing, i més tard del que havia dit, a casa la Mercè, que m’esperava amb un plat de pollastre al curri, una truita de carxofa i una amanida regada de balsàmic a taula, per celebrar el meu primer dia.

El sopar (després d’explicar-li que jo no menjo carn, a excepció de pernil d'aglà) va ser molt agradable, i després d’una reconfortant dutxa, em vaig retirar a la meva nova habitació. La llum que entrava per la finestra, sense cortines, procedent del cel obert i el soroll de families recollint plats o fent-la petar no està en els meus registres nocturns, la ciutat no forma part dels meus vespres tranquils dalt a Montjuïc, i per una estona, mentre no m'adormia, vaig enyorar casa meva, i el que darrerament s'ha convertit en un habitual - quan la feina no em manté "distreta" fins a les mil - en Sergi, els seus fantàstics sopars a taula quan arribo a casa i un capítol de Lost (o dos, si la intriga és insuportable i malgrat l'hora, n'hem de "fer" un més)

Aquest matí no ha estat complicat trobar la parada de Bicing de nou, però de nou si, com a la nit anterior, el que ha estat difícil ha esta aconseguir una bici; i de nou altre cop m’he mirat la Diagonal. Però tampoc tenia massa pressa i m’he desplaçat a la següent parada, a Provença - amb les conseqüents dificultats d’orientar-me en aquella zona- i m’he pogut emportar la darrera bicicleta que quedava. Eren les 8’45h i he pensat que, una altra vegada, potser cal acostar-se a la parada més aviat.

Al llarg de Diagonal, direcció sud, he baixat per la banda esquerra. Hi havia moltíssim trànsit de gent i de bicis i de tan en tan havia d’anar frenant de forma sobtada o fer una maniobra per esquivar algun vianant o alguna bici que em venia de cara. M’he adonat al cap de poca estona que la gent em mirava “raro” i fins i tot feien algun comentari. No ho he entès i he seguit pedalant, renunciant, això si, a posar-me els auriculars a les orelles i escoltar música, perquè m’ha semblat que el tràfic a Barcelona circulant amb una bicicleta d’acer a uns 5-7km/h, era molt més perillós que baixar amb la música a tot drap, sobre la meva fantàstica btt, a 30km/h per la baixada de Sant Miquel, amb clots, i basses i rocs i pedretes traïdores...

Però al final algú m’ha fet que no amb el cap, i això si m’ha fet reflexionar la situació i baixar la vista a terra, només per descobrir que hi havia una enorme fletxa blanca pintada a terra exactament en la direcció contrària a la que jo em movia. Ahhhhhh!!! I després em diu en Josep Ma que no m’aprenc les rutes, jaja!! Ja veus, ni que me les dibuixin a terra, no les trobo!!

Aparcada la bici a la primera estació que he trobat, a Enric Grandado, exactament davant de les antigues oficines de Planeta Actimedia on vaig treballar com a tècnic de GIS una mica menys d'un any, just el temps que vaig necessitar per avorrir-me i fer el mínim necessari perquè em fessin fora amb un improcedent, una indemnització i el front ben alt (i com m’he sentit més tard, en altres feines, perquè“no encaixava en el sistema de l'empresa”...).

Girant cantonada amb Balmes he trobat la xarcuteria Rodor, uhh! i he recordat que amb l’Emili, el meu company de feina a aquella època, sempre hi entràvem a comprar-nos entrepans, boníssims, que et fan al moment amb l’embotit o formatge que vulguis. I hi he entrat. Un mini (que m’ha semblat enorme!) de jabugo i un actimel, desnatat és clar.

Dins els ferrocarrils la gent s’empenyia per acabar de circular fins al fons de l’andana, com insisteix una i altra vegada la megafonia ...

A les 9’45h entrava per la porta del despatx amb un cafè amb llet (amb llet de soja) molt calent a la mà, comprat a un bar pijo del carrer Mandri. Només obrir la porta la Dori m’ha mirat sorpresa i m’ha preguntat si ja havia anat al metge.

Ostres!! ho havia oblidat totalment, i ja feia tard!!

Quin cap, quin cap, on dec tenir el cap!!?