Wednesday, July 4, 2007

House Corner: "Te echaré de menos"

Ostres, ostres, ostres!!! House se’n va de vacances i ens deixa!! I ens deixa no de qualsevol manera, no! Ens deixa encara amb més ganes, després d’un capítol de clausura molt moolt bo!

Ja el tema estrictament mèdic és un pèl diferent: Una parella arribats de Cuba en patera, que crec que allà els diuen balseros (per cert, una molt bona película Balseros si no l’heu vista – molt dura però segons em varen dir fonts cubanes, fragantment fidel a la realitat)

Aix! Que ja m’he perdut.

Una parella naufraga en una balsa provenint de Cuba. I el primer que jo em pregunto és: Cuba de New Jersey no queda una mica com molt lluny per arribar-hi amb aquest tipus d’embarcacions?? Només ésser rescatats, L’Estaban, el marit de la Maria, la malalta, diu que han fet tot el viatge només perquè el Dr House visiti a la seva dona, que no saben què té. Els equips de socors que els rescaten semblen conèixer perfectament qui és el Dr. House. Mira que bé!

A House li fa gràcia el cas, tot i que no per això es digna a visitar en persona a la pacient i mentre s’ho pensa es dedica a espiar a la festa d’acomiadament d’en Forement, que continua disposat a marxar. I davant els intents de convèncer-lo que fa en Wilson perquè hi parli i li demani que es quedi, en House li diu ben convençut (no sé jo ...) que en Foreman no és l’únic donut de xocolata de la caixa .... jajaja!!

Descobrim que a House no li agraden els canvis i que de fa molts anys té el mateix cotxe, viu a la mateixa casa i toca la mateixa antiga i atrotinada guitarra. Totes acusacions que li fa en Wilson davant la seva reticència a parlar amb en Foreman.

Però bé, malgrat no hi parla ni li demana que es quedi, es dedica a fer-li la pilota i a donar-li la raó, cosa que fa enfadar molt a en Chase. El bo d’en Chase enfadat!!! Ja era hora que treies la mala sang aquest noiet!! I ves per on que després d’una escridassada d’aquest a en House davant tot el personal, sense més ni més, sense perdre la calma, en House decideix acomiadar-lo. El motiu: ja no li queda res més a aprendre al seu costat.

Ups!! Suposo que us vàreu quedar amb la cara de poker de la Cameron quan ell li diu que en House l’ha fet fora.

Continua el cas i la Maria se’ns està morint. House es queixa de no tenir-ne els expedients mèdics; al·legant que si una cosa bona té el règim de Castro, és que forma bons metges. Oh, oh!! Serà això una acció diplomàtica dels directius de la Fox per no trencar les bones relacions amb el règim cubà?? Però no passssa res. Ell s’hi posa de bon començament.

La Cuddy, en Wilson, en Foreman, la Cameron, tots, un a un o tots plegats acudeixen a parlar amb el House per dir-li si s’ha tornat boig de fer fora en Chase ...

Però en Chase sembla que s’ho ha agafat d’allò més bé i coincideix amb en House que, potser si que li convé un canvi d’aires. Jo el vaig notar amb una actitud com molt budista quan diu: “conseguir este empleo es lo mejor que me ha pasado pero perderlo también está bien. Me da igual – hora de cambiar”.

Un “lo de los martes era una tonteria” directe a la jugular de la Cameron, que encara que ho intenti dissimular, la deixa consternada.

Ja us deia jo que si en Chase continuava així, ella, finalment, picaria. Aiii!!! Mira que som tontes les dones, eh?? Clar que els homes no són massa més trempats en aquest tema i també els va la “marxa”. Dona’ls un tast d’indiferència i asseu-t’hi bé, perquè aleshores començaran a perdre el cul. Dona’ls el què sembla que volen i pots pujar de peus que sortiran corrent.

Apa, que ja m’he perdut altre cop.

Així que la noia, ni corta ni perezosa, se’n va a casa en Chase, li pica el timbre i li diu “hola, hoy es martes” Al que ell li respon que no, que “es lunes”. “Ya lo sé, pero no me apetecía esperar ....” que es fon en un apassssssionat petó!! Ohhhhhhhhhh!!!

Quin món més boig!!

A la Maria se li para el cor mentre li van una angiografia (és que al final ja havíem après medicina i tot!!) i li posen l’extracorporea perquè l’Esteban se’n pugui acomiadar.

En House no vol deixar anar el cas, i assegura que el que li importa no és la Maria, sinó resoldre el perquè s’ha mort.

L’Esteban resa, diu que malgrat no és creient li va prometre a la Maria que faria tot el possible per salvar-la, i que si no resés, no ho estaria fent tot. Quin gest més tendre, no??

Inexplicablement, un cop desconnectada la màquina, la Maria torna a la vida, i l’Esteban està convençut que han estat les seves pregàries. Cosa que a a House li fa p.gràcia, haver de compartir els mèrits amb un ens diví, i el fet l’esperona encara més a voler buscar una explicació al cas.

En un gest molt simpàtic, mira al cel i arronsa les espatlles incrèdulament.

En un darrer intent, quan en Foreman ja està amb la “maleta a la porta”, i davant l’astorament d’en Wilson que hi és present, en House li demana que es quedi, alabant les seves moltes virtuts.

Jo per un moment vaig pensar que es quedaria, però no. Va ell tot serè (en Foreman) i li endinya un “no quiero ser como tu, no quiero resolver casos, quiero salvar gente”

Uiixx!! En House perd l’amabilitat i s’enfada molt ....però en Wilson intenta tranquil.litzar-lo amb un “buen intento!!”

Una mica ensopit, en House se’n torna al despatx i es troba a la Cameron. Serena, mig somrient, que sense massa preàmbuls li presenta la dimissió. Carai!! Ja no li queda a ningú de l’equip!!

“Creo que estoy bien” li diu a en Wilson i un “Sabe Dios” molt encertat amb el capítol d’avui com a resposta al “qué vas a hacer ahora” d’en Wilson, i se’n va a casa.

Un paquet a la porta, un paquet gros que House obre amb curiositat i ens trobem una guitarra nova! (Jo dic que l’ha enviada en Wilson).

En House es mira la paret i despenja la vella guitarra ...

El capítol i la temporada acaba amb ell acaronant uns acords a la guitarra nova.

Serà que la quarta temporada ens durà un House renovat?? Jo sincerament espero que no, m’agrada així com és, amb les seves coses bones i les seves dolentes.

Apa!! Aquí acabo el House Corner d’avui i va per llarg.

Vaig donar un cop d’ull a Cinco Hermanos i no té mala pinta, però res a veure. De totes maneres tenia molta son i ho vaig deixar gravant. Ja us informaré!!

Muah!

No comments: