Sunday, January 6, 2008

Un Cap d'Any al Sur / NYE @ the "South"




Tot va començar amb un despertador impertinent a les 4'30 del matí. El vol era, com de costum a Ryanair, a hores intempestives, però el preu s'ho valia.




Un quilo i mig de més a la maleta de “cap de setmana” de la Dori, amb la conseqüent penalització econòmica seguida d'una cua descomunal per passar seguretat, en un aeroport que fa pocs anys es moria de pena, ara la gent s'amuntega com a ramats d'ovelles travessant la variant ... empentes, crits, cinturons i botes soltes per terra i per la cinta de raig X ... sempre penso el mateix però sempre hi torno “no volaré més amb companyies de baix cost” ...

Granada ens va acollir amb una fred gèlida i totalment inesperada. Ei! que jo vaig fer una micro maleta per anar al Sur!!! Poc que duia i res em servia. Després de l'obligat cafè amb llet (o dos), el pas següent va ser comprar roba. I és que qui no es conforma amb les contrapartides de les adversitats és ben bé perquè no vol :O)

Graná, la ciudad embrujá, a mi, personalment, em va fascinar:

L'Albaicín amb les seves botiguetes regentades per àrabs, les seves teteries fabuloses, parets blanques i carrerons estrets, acolorits testos farcits de geranis sota un cel blau impecable que feia sentir encara més intensa la fred que descarada es ficava sense miraments entre la roba i la pell; ahhh! L'Alhambra, magnífics Palaus Nazarís i jardins verds i aigua, aigua, aigua pertot arreu... Per una estona, si no fos per la munió de gent que n'omple cada espai, costaria poc asseure's a l'ombra d'un taronger i deixar-se sentir, per uns instants, com una autèntica princesa àrab.

En Santi va ser el nostre anfitrió a la ciutat. Sortit directament de CouchSurfing, va fer una delícia de la nostra estada. Ens va passejar per Sacromonte, ens va dur a provar tapes i piononos, ens va convidar a sopar per cap d'any, ens va portar de festa i ens va presentar els seus salaos amigotes.

Però no us penseu que us narraré pas a pas la nostra estada a aquesta ciutat embruixadora ... mireu les fotos i escolteu una miqueta de flamenquillo (si us bé de gust) i jutgeu per vosaltres mateixos.

Muah!!


English Version

With no further comments other than I was deeply fascinated by the charms of Magic Granada, I link here some pictures of our journey to the South, together with some flamenco guitar music I recorded myself while worshiping an astonishing view of La Alhambra.

Happy New Year (once more), to all of you.

Mun

No comments: