Wednesday, April 16, 2008

Violència Masclista

Avui el Parlament ha aprovat per unanimitat la llei contra la violència masclista.

Els que m'aneu seguint ja sabeu que no tinc per costum comentar temes de política, actualitat o societat i que cosMUNologia és més aviat una pàgina personal, on comento coses des de la meva pròpia perspectiva.

Avui faré una excepció perquè el tema s'ho val.

Mentre s'aprovava aquesta llei, a Madrid, una dona peruana era agredida violentament a mans de la seva parella.

El 2008 portem ja 23 dones mortes a nivell d'Estat segons la font que he consultat d'El Mundo, que per cert no té desperdici i fa un llistat exhaustiu de cada cas, explicant-ne les circumstàncies i els fets.

Segons la mateixa font, el 2007 va tancar balanç amb 70 dones mortes i Déu sap quantes agressions no confessades o no mortals. Segon 20minutos, una de cada tres dones que va a Atenció Primària mostra símptomes de maltractament, i la llista de greuges i perjudicis a les dones no té aturador, per no parlar de discriminacions a nivell laboral que patim, tan pel que fa a sous com a càrrec. Malgrat aquestes diferències injustificables, es demana de nosaltres que siguem professionals intatxables, mares entregades, parelles connectades, perfectes mestresses de casa, que estem guapes, primes i ens mantinguem joves. El que, com expliquen Eliette Abécassis i Caroline Bongrand a las seva darrera novel.la, somet a les dones d'avui a una cotilla invisible. Una lectura recomenada ara que s'acosta Sant Jordi.

Pretenia fer un breu, principalment per posar quatre mots a un vídeo que fa una estona m'ha fet arribar en Josep Ma per correu electrònic i que ha estat el detonant d'aquest post.

No us el perdeu si us plau, és un missatge per a fer-hi una reflexió profunda.



PAPAS Y MAMAS - DADDIES & MUMMIES - video powered by Metacafe

No comments: