Monday, April 16, 2007

Second Life o Los Mundos de Yuppi


Ahir - m’han dit, doncs jo no ho he vist personalment- El Dominical d’El País parlava de Second Life.

Després de preguntar resulta que, de fet, això de nou no en té res. Al món anglosaxó ja fa molt de temps que se’n parla i he descobert que fins i tot alguns dels meus amics hi tenen un avatar.

Primera pregunta – jo també l’he feta- què és un avatar? Doncs resulta, segons Wikipedia, que és una mena de “nick” digital que es fa servir per viure i identificar-se dins els Móns Virtuals.

També segons Wikipedia, Second Life “és un món virtual creat per
Linden Lab i fundat per Philip Rosedale. És un món que està distribuït en una àmplia xarxa de servidors i al qual es pot jugar a través d’internet. El programa proporciona als jugadors o als “residents”, eines per a modificar el món i participar en la seva economia virtual, que opera com a un mercat real!!!”

Aquí la meva primera impressió després de visitar aquest món: em sembla complicat. Hi he estat navegant – potser hauria de dir que hi he estat passejant?? - una estona i, de moment, no acabo d’entendre ni com funciona ni molt menys perquè algú hauria de voler comprar terres o una illa!! dins un món que no és real, i més que això, pagar-ne preus reals!! Que no tenim prou hipoteques?? Ostres! No m’he fixat a quant està l’Euribor virtual. Potser em convindria més llogar casa meva i anar a viure a Second Life si és més econòmic i em puc muntar “la vida” com més em convingui ...

I la NASA tant preocupada per trobar solucions inmediates per revertir el canvi climàtic!! (Si no l'heu vist us recomano el 30 minuts d'anit- segurament ho podreu baixar aviat de 3alacarta, de moment no hi és)
Tornant a wonderland ...

El cas és que des de fa una temporadeta sembla que Second Life és un Real Estate oficial que ven realitats virtuals a preus reals!!

A finals de l’any passat tenia més d’un milió de comptes d’usuari i, altre cop segons Wikipedia, la mitjana d’edat dels residents d’aquest món virtual és de 32 anys i un 57% són homes. Pots anar al cinema, assistir a concerts, prendre un cafè o anar de botigues ... Quedar amb els teus amics, discutir filosofia a un fòrum, anar a veure museus, aprendre a tocar la guitarra i fins i tot fer treball de voluntariat!! Tot depèn de l'humor en el que et trobis, sempre hi ha alguna cosa meravellosa a fer a Second Life!!

Em pregunto si hi haurà un Match/SecondLife.com? Potser la solució a molts dels problemes emocionals de la nostra societat podrien solucionar-se anant tots a viure a aquesta Terra Promesa, clar que tard o d’hora entraríem en temes més íntims i cauríem en la pornografia virtual, que, sobretot si qui va crear aquest món era americà del nord d’Amèrica, no crec que tingués em compte i consideraria P.I (politically incorrect)

Seguiré investigant ...és a dir, començaré per crear-me un avatar i interaccionaré amb altres residents, a veure què tal s’hi viu a Second Life.

Entretant, si us hi voleu distreure solets, aquí va l’adreça d’aquest fantàstic món.

www.secondlife.com

No em digueu que no és absolutament FASCINANT tot plegat!

1 comment:

Anonymous said...

Hola carinyet, soc la Noe, jo aixó de second life ho veig mes com un joc, es molt similar als Sims, pro la diferència es que interactues amb altres persones de veritat, encara que "s'amaguin" sota una aparença virtual, jo la veritat, prefereixo el contacte real, ja hem coneixes, soc massa carinyosa i necesito l'escalfor dels meus amics, la meva parella...encara que trovo que molta gent hi pot trovar un entreteniment força interesant.Besitossssssss